26 april 2020
10:00

Ängelholms FF

Referat: Vejby IF - Ängelholms FF

Match mot ÄFF hemma, den första som vi officielt spelas utan publik (även om de inte var helt tomt idag). De yttre förutsättningarna var optimala, inte för kallt, inte för varmt, lagom molnigt och gräset var lagom blött. Trots att vi haft lite sjukdomar och allmän trötthet kom vi med följande lag: Sune; Omar, Ludde, Hugo; Troy, Svante, Kalle, Elwin; Albin; Lucas och Liam. Vi börjar bra, sätter våra uppspel och hittar några kombinationer, men märker snabbt att de har en otroligt snabb och duktig mittback, vilket gör att vi inte kan hitta igenom med våra vanliga djupledsbollar. Istället driver Ludde upp med bollen i mitten av första, och spelar enkelt in till Liam, som på sin första touch i matchen stänker upp den i nättaket. Minuten efter får vi en hörna från höger, som Kalle sätter på Albins huvud, 2-0. Trots att vi skapar en del ville bollen inte in, och vi går till paus med en tvåmålsledning. Första började som andra slutade, vi har spel men får inte in bollen. Efter knappt tio minuter får vi en hörna, Albin efter en långboll samlar upp, och sätter in den till Liam som petar in sitt andra. Därefter slappnar vi av, och tillåter de dra in ett långskott efter att vi inte kommer upp i press. 3-1, vi har svårt att få in bollen, de har steppat upp lite, och de såg inte alls så säkert ut som det gjort hittils. Men i sista minuten får vi en hörna, Kalle sätter den återigen på Albins huvud och ger oss lite andrum till paus.

Inför sista samlar vi oss, tänker lite mer hemmåt, och går ut och spelar av matchen. Trots att de gör 4-2 tidigt är de aldrig nära att komma ikapp, och med fem minuter kvar driver Ludde återigen upp bollen, hittar Albin som på ett sätter över den till Liam, som fullbordar sitt hattrick. Dessutom snor Troy bollen direkt efter deras avspark, och skjuter ett hårt skott som målvakten inte lyckas hålla, och Albin petar in returen och fullbordar sitt hattrick. Kort därefter blåser domarn av matchen, och vi tar ännu en seger. Även om siffrorna inte var lika överlägsna som de tidigare varit spelar vi bra idag, hittar passningar från backlinjen upp i mitten, som därefter kan hitta ut eller fram. Nu till nästa vecka går vi upp på tre träningar i veckan, och hoppas vi kan höja oss ytterliggare en nivå! Vi avslutar veckan med match hemma mot Eskilsminne på lördag, och förhoppningsvis hinner vi vässa på avsluten tills dess.